Clippers çaylak yanik konan niederhauser büyüme gösteriyor

Birumut

New member
Las Vegas – Yanik Konan Niederhauser, basketbolu yeni çalan bir Clippers takım arkadaşından yarım mahkeme çizgisinin yakınındaki paso aldı. 6 metrelik 11 merkezi sahaya manevra yaptı, uzun adımları, çemberin dışına uçmadan önce sadece iki dripling kullanmasına izin verdi ve çaresiz Lakers savunucusu Cole Swider'a gürültülü bir dunk attı.

Thomas & Mack Center içindeki kalabalık, mahkeme koltuğundan sıçrayan Clippers sahibi Steve Ballmer da dahil olmak üzere bir çılgınlığa girdi, yumruklarını pompaladı ve bağırdı.

Pazartesi gecesi o anda Niederhauser çevikliğini, hızını ve topak yeteneklerini sergiledi. UNLV kampüsünde NBA Yaz Ligi'nde oynarken ilerlemesinde atılan bir adımdı.

Clippers, Penn Eyaletinden Niederhauser'ı seçmek için NBA Taslağının ilk turunda 30. ve son seçimi kullanmışlardı, çünkü potansiyel gördüler.

Bu heyecan verici ve birçok yönden beklenmedik oyun Clippers için cesaret verici bir işaretti.

“Bay Ballmer'ı görmedim çünkü şu andataydım,” dedi Niederhauser Pazartesi gecesi geç saatlerde. “Bahsettiğim koruma becerileri bu ve bu son birkaç günde birkaç hızlı mola verdim ve topu uzaklaştırdım. Şimdi dedim ki, 'Naw, adamım. Kendi başıma çıkabilirim.' Kendime dunk yapacağımı söyledim ve yaptım. ”

NBA Yaz Ligi'ndeki ilk üç maçında Niederhauser farklı beceriler gösterdi.

İlk maçta, dört şutu engellediği ve 10 ribaunt topladığı Houston Rockets'e karşı ilk maçta savunma ve ribaunt oldu. Dört atışını da kaçırmış ve sadece bir puan kazanmış olsa da, Niederhauser katkıda bulunmanın başka yollarını buldu.

İkinci maçında, iki puan, üç ribaunt, iki top çalma ve bir bloğu olduğu Milwaukee Bucks'a karşı her şeyden biraz oldu.

Üçüncü maçta 10 sayı attığı, iki ribaunt aldığı ve iki top çaldığı Lakers'a karşı suçu oldu.

Clippers asistanı ve yaz ligi koçu Jeremy Castleberry, “Sadece onunla yapışıyor” dedi. “İyi ya da kötü gidiyorsa, onunla yapışıyor. Ondan yapmasını istediğimiz her şeyi yapmak için elinden geleni yapıyor. Ve son maçtan sonra söylediğim gibi, daha iyi olmaya devam ediyor. Son oyundan [against the Bucks] Bu oyuna [against the Lakers]son maçtan biraz daha iyiydi. Dunks alıyor, basketbolu yakalıyor, bitiriyor, bir rim koruyucusu, sürekli olarak zemini koşuyor. İlerlemeyi görebilirsiniz. ”

Niederhauser, Zürih'ten saatte yaklaşık 135.000 kasaba olan İsviçre'nin Bern kentinde doğdu. Buna rağmen, 15 yaşında, Clippers'ın uluslararası izcileri 16 yaş altı İsviçre milli takımında oynadığında Niederhauser'ın farkına vardı. O zaman 6-1 bekçiydi.

Niederhauser, 17 yaşında onu oyun merkezi pozisyonuna iten bir büyüme hamlesi yaptı. Dizini kırdığında 6-5 olduğunu ve bir yıl boyunca oturmak zorunda kaldığını söyledi.

Clippers Center Yanik Konan Niederhauser, Las Vegas'taki bir yaz lig maçı sırasında Lakers Center Christian Koloko'nun bir atışını yükseltti.

(Getty Images aracılığıyla Garrett Ellwood / NBAE)

“Bir yıl boyunca dışarıdaydım ve bir kez geri döndüğümde, bir yıl oturduktan sonra ve mahkemeye geri dönüyorum, şimdi 6-11 yaşındayım” dedi. “Evet, bir yıl içinde, tüm oyunumu ileri/koruma gibi bir merkez olmaktan değiştirmek zorunda kaldım. Yani, evet, koruma becerilerim vardı. Bu yüzden bazen topu top sürüyorum.”

Niederhauser güldü, bu bekçi becerilerini kabul ederek Lakers'a karşı elektrikli dunk yapmasına yardımcı oldu.

Büyüklüğü, ağırlığı (242 pound) ve gençliği (22), Clippers'ın sevdiği paketin bir parçasıdır.

Clippers genel müdürü Trent Redden, “Çok fazla ters olduğunu düşünüyoruz” dedi. “Biliyorsunuz, ünlü taslak kelime, açıkçası. Ama onun yaşı olan bir adam için, hala tüm hayatı yaşamadığını öğreniyor ve büyüyor. Bu pozisyonda, gelişim personelimizi besleyebileceğimiz ve verebileceğimiz genç bir yedek rolde bir adamımız olmadı.”

İsviçre'de büyüyen bir çocukken Niederhauser dört dil konuşmayı öğrendi – İsviçre, Almanca, Fransızca ve İngilizce.

Ailesi Dominique ve Nadege Niederhauser, oğullarının çok iyi olduğundan emin oldu.

Niederhauser, “Bebek olduğumdan beri tüm bu dilleri konuşuyordum,” dedi. “Annem, Fransızca konuşuyor. Fildişi Sahili'nden ve Fransızca öğrendiğim yer burası ve babam çoğunlukla Almanca konuşuyor ve bu yüzden Almancamı böyle öğrendim.”

Şimdi Niederhauser Clippers ile birlikte, NBA oyununun nasıl oynandığını öğretmek için öğretmenleri olacak.

Ivica Zubac ve Brook Lopez merkezlerinden öğrenebilecek.

Lopez 37 yaşında ve bu yaz Clippers ile imzalayan 17 yıllık bir gazi.

Kevin Garnett, Paul Pierce ve Giannis Antetokounmpo gibi harika oyuncularla nasıl oynadığından bahsetti. Şimdi, diğerlerinin kendisine geçtiği gibi Niederhauser'a bilgi aktarmak ona kalmış.

Lopez, “Kesinlikle mahkemeye çıkmaya, ona yardım etmeye ve bu ligde ayarlanmasına ve harika bir oyuncu olmasına yardım etmeye hazırım” dedi.

Niederhauser, Las Vegas'tayken oyunlardan uygulamalara kadar Clippers teknik direktörü Tyronn Lue ile yaptığı konuşmalara kadar her şeyi ıslatıyor.

Niederhauser, “Bana tavsiye veriyor. Çok fazla bilgiye sahip olduğunu söyleyebilirim” dedi. “Bunu seviyorum. Deneyimli oyuncularla öğrenmek için harika bir durumdayım. Sadece öğrenmek ve deneyimimi almak için zaman ayırıyorum. Her şey benim için yeni, bu yüzden her şeyi ıslatmak ve her gün daha iyi olmak için elimden geleni yapıyorum.”