Clippers 'James Harden Oyun 6'da ortaya çıktı. Oyun 7 için yapabilir mi?

Birumut

New member
Perşembe gecesi Clippers'ın eleme oyununda beklenmedik bir şey oldu.

James Harden aslında geldi.

Clippers'ın Intuit Dome'daki Denver Nuggets karşısında 111-105 zaferinde Harden, sezonun bu aşamasında kokuşmuş arenalar için üne sahip oyuncu gibi görünmüyordu.

Amaçlıydı, keskinti ve takımının ilk tur playoff serisini yedi oyuna uzatmak için 6. Oyun'da 28 sayı attı.

2020'de NBA balonunda Houston Rockets için oynadığından beri ilk eleme maçını kazanan Harden, “Ne yapılması gerektiğini biliyorum” dedi.

Oyun 7 Cumartesi günü Denver'daki Ball Arena'da oynanacak.

Harden'in performansı, Clippers'ın 4 ve 5. ve 5'teki kayıplarındaki kaybolan eylemleriyle tam bir tezat oluşturuyordu.

Oyun 4'te 15 sayı ve 5. Oyunda sadece 11 puan aldı.

Nuggets'ın Joker vardı. Clippers'ın gerdanlık vardı.

Bu, 23 puan kazanan ve geçen yıl Dallas Mavericks'in Clippers'ın birinci tur çıkışıyla sonuçlanan oyun 5 ve 6 yenilgisinde sadece% 25'i çeken Harden'den daha fazla görünüyordu.

Bununla birlikte, teknik direktör Tyronn Lue, Harden'in Harden için daha fazla alan yaratmaktan sorumlu olduğunu söyleyerek Harden'in üretim eksikliğinden suçlayacağını söyledi.

“Seni daha fazla dahil etmem gerekiyor,” diye hatırladı Harden, Lue tarafından Denver'da 5 maç kaybından sonra takımın uçuş evinde anlatıldığını hatırlattı.

Lue'nin Çözümü: Nicolas Batum'u içeren daha küçük bir diziye daha fazla dakika belirlemek. Clippers ikinci çeyreğe Harden, Batum, Kawhi Leonard, Bogdan Bogdanovic ve Derrick Jones Jr.

Lue, “İkinci birimlerine karşı küçük diziye ulaşmak istedim” dedi. “Hızını zorlayabildiğimizi, açık atış yapabileceğimizi, boyaya çıkabileceğimizi, biraz yayılabileceğimizi biraz dışarı yaydığımızı düşündüm, böylece sadece yüklenemediler ve sürüş şeritlerini götüremeyeceklerdi.

“Buna gitmek ve zeminin bizim için gerçekten çok büyük bir alanın ne kadar iyi olduğunu görmek gerçekten çok büyüktü.”

Harden o ikinci çeyrekte 17 sayı attı.

Lue, “Bire bir saldırıda iyi bir iş çıkardığını düşündüm,” dedi. “Bu gece boşluğumuz gerçekten iyiydi. Boyaya gidip sepete girebildi.”

Harden'a dikkat ettikçe, başkaları için açıklıklar yaratıldı. Norman Powell üçüncü çeyrekte 11 sayı attı ve bu sırada 15 puan aldı. Leonard aynı dönemde 27 puanının dokuzunu attı.

Harden takımın en yüksek sekiz asistiyle bitirdi.

“Daha önce buradaydı,” dedi Leonard Harden. “Erkeklerin sezon boyunca iyi oynamadıkları oyunları var. Bu sadece başka bir oyun, bu yüzden geri dönebileceğini ya da agresif olacağını ve noktalarına ulaşmaya çalışacağını biliyordum.”

Clippers'ın artık bir şansı var.

Nugget'ları indirme ve ilerleme şansları var. Franchise tarihindeki herhangi bir takımdan daha fazla ilerleme şansları var.

Ancak bu şans, Harden'ın böyle oynamaya devam etmesi ve geleneksel sezon sonrası formuna geri dönmemesine bağlıdır.

Vücudu dayanabilir mi?

Harden, Game 6'da 47 dakika oynadı ve bu dizide üçüncü kez işaretleyerek 40 dakikadan fazla oynadı.

35 yaşında.

“Yorgun,” dedi Harden. “Yorgun, biraz.”

Harden'in Denver'da 47 veya 48 dakika daha var mı?

“Yapmak zorundadır,” dedi Harden. “Takımın ihtiyacı ne olursa olsun, 47, 48, fazla mesai, ne olursa olsun, bunu yapmaya istekli olacağım.”

Lue, yorgunluğun Harden için bir sorun olacağını düşünmüyordu.

“Her gece oynamak istiyor,” dedi Lue. “Harika durumda, bu anlar için trenler. Oynamak istiyor.”

Harden, 79 normal sezon maçında ortalama 35 dakikadan fazla bir süredir ve iş yükünün onu deniz seviyesinden 5.280 feet yukarıda oynanacak bir Game 7'ye hazırlayacağını düşünüyor.

Harden, “Vücudunuzu fiziksel olarak dayanabilmeye ve sadece topun her iki ucunu oynayabilmeye hazırlıyor,” dedi. “Bacakların yorgun, bu yüzden daha önce oradaydın. Benim için sadece noktalarımı buluyor.”

Basit hedef, sadece kişisel olarak Harden için değil, aynı zamanda Clippers için de anıtsal değişiklikler üretebilir.