Kawhi Leonard Clippers'ta antrenman yapıyor ancak durumu belirsiz

Birumut

New member
Kawhi Leonard ve Pazar günü Crypto.com Arena'da Batı Konferansı play-off'ları 1. maçında Dallas Mavericks ile karşılaşan Clippers'ta forma giymesi söz konusu olduğunda bu aynı eski şarkı.

Leonard'ın yedi serinin en iyisi serisinin ilk maçında oynayıp oynamayacağı hala belirsizliğini koruyor.

Sağ dizindeki sakatlık nedeniyle normal sezonun son sekiz maçında forma giyemedi.

Clippers, Mavericks'e hazırlık amacıyla ilk antrenmanını Salı günü yaptı ve muhabirler koç Tyronn Lue'ya Leonard'ın tam olarak antrenman yapıp yapamayacağını sormaya kaldı.

“Hayır, tam olarak değil” dedi Lue. “Ama antrenmanın bir parçası olacak.”

Lue'ya Leonard'ın ne kadar katılabileceği soruldu.

Lue, “Hımm, antrenmanların dörtte birini yapacak” dedi.

Leonard 31 Mart'tan beri bir NBA maçında oynamadığı için mi?

Lue, “Evet, onu yavaşça getir,” dedi.

Pazar günü geldiğinde Leonard üç haftalık oyun aksiyonunu tamamlamış olacak. Lue'ye bunun Leonard için işleri hızlandırmakla ilgili olup olmadığı soruldu.

“Evet” dedi Lue.

Sonra büyük soru geldi: Bu yükseliş, Leonard'ın Pazar günü Mavericks'e ve onların Luka Doncic ve Kyrie Irving'den oluşan sansasyonel geri sahasına karşı oynamasıyla sonuçlanacak mı?

“Göreceğiz” dedi Lue.

Leonard, Clippers'ın en iyi oyuncusu, biri San Antonio'yla (2014), diğeri Toronto'yla (2019) olmak üzere iki NBA şampiyonluğu kazandı ve gelişmiş Mavericks'i geçmek için onun varlığına ihtiyaç duyulacak.

Leonard bu sezon 68 maçta 23.7 sayı, 6.1 ribaund ve 3.6 asist ortalamaları yakaladı. %52,5 sahadan, %41,7 üçlük isabetiyle oynadı.

Toronto ile play-off'larda en iyi performansını sergiledi ve 30,5 sayı, 9,1 ribaund ve 3,9 asist ortalamalarıyla oynadı ve 2019'da Finallerin en değerli oyuncusu ödülünü kazandı.

Geçen sezon play-off'larda Clippers adına harika bir performans sergiledi ve 34,5 sayı ortalamasıyla oynadı. Ancak Leonard sadece iki maçta forma giydi ve sağ dizindeki menisküs yırtığı nedeniyle Phoenix Suns'a karşı seriyi tamamlayamadı.

Takım arkadaşlarından ikisi Paul George ve James Harden'ın yakın zamanda bir haftadan kısa bir süre içinde takımın kimliğini sorgulamasının ardından Clippers'ın sağlıklı bir Leonard'a ihtiyacı olacak.

George ve Harden bunu yaptığında Lue onların sözlerini pek hoş karşılamadı.

Lue bir kimlik hakkında “Evet, bulduk” dedi.

Ve o ne?

“Kazan,” diye yanıtladı Lue.

Kazanmaya nasıl devam edersiniz?

“Sert oyna” dedi Lue. “Her pozisyonda sıkı oynayın. Savunma amaçlı fiziksellik. Hücumda, tempolu oynayın, setlerimize daha hızlı girin ve sekiz maçın son yedisinde neler yapabileceğimizi gösterdik.”

Lue'ye geçen ay gazetecilere kimliklerinin “Biz yumuşakız” olduğunu söyledikten sonra bu noktayı oyuncularına anlatıp anlatmadığı soruldu.

“Ne düşünüyorsun?” Lue yanıt verdi.

Bu yorumlardan sonra Clippers'ın sekiz maçın yedisini kazandığını düşünürsek cevap evet oldu.

“Teşekkür ederim,” dedi Lue gülümseyerek.

Leonard'ın ABD'ye taahhütte bulunduğu bildirildi


Leonard, Amerikalıların Paris Oyunları için oluşturduğu yıldızlarla dolu kadronun bir parçası.

ABD Basketbolu, aralarında LeBron James, Anthony Davis, Stephen Curry, Kevin Durant, Bam Adebayo, Devin Booker, Joel Embiid, Jayson Tatum, Jrue Holiday, Tyrese Haliburton ve Anthony Edwards'ın da bulunduğu 12 oyuncudan, davetleri kabul edeceklerine dair onay aldı. Associated Press'in bildirdiğine göre Olimpiyat kadrosunda.

12 taahhütten yedisi sezonu en çok gol atan 15 oyuncu arasında tamamladı. James tüm zamanların sayı lideri, Curry üç sayılık atışlarda tüm zamanların lideri ve 10 tanesi de All-Star oldu. James, 2004'te bronz, 2008 ve 2012'de ise altın madalya kazandıktan sonra dördüncü madalyayı elde etmeye çalışacak.

Associated Press bu rapora katkıda bulunmuştur.